Volgens een ook door de ondernemer Leo Fasani (77) ondertekend contract zou de Italiaanse pizzeria Casanova per 31 december haar deuren hebben moeten sluiten. Ondanks de support van enkele oppositiepartijen blijft het Rijswijks College bij het eerder genomen besluit.

Ook kreeg Fasani van bekende Nederlanders die vaak aten in zijn restaurant voordat zij optraden in de Rijswijkse Schouwburg verschillende steunbetuigingen. ’Leo blijft natuurlijk. Lijkt me duidelijk. Stamresto’, schreef acteur Huub Stapel. En onlangs was het cabaretier Van ’t Hek die zich af vroeg waarom Casanova de deuren moest sluiten. ’Leukste en lekkerste restaurant van Rijswijk! Doe normaal’.

De pizzeria zou wegmoeten omdat de naastgelegen villa’s een groenstrook moesten krijgen. De Telegraaf heeft met enkele bewoners gesproken en laat dinsdag in de krant weten dat volgens hen Fasani niet weg hoeft.

Raadslid Ed Braam (Beter voor Rijswijk) wil dat Fasani met nieuwbouw komt. In de Telegraaf vertelt hij: “De fractie stelt voor om Casanova nieuwbouw te laten plegen op de plek waar Shell een Bed en Breakfast had gepland. Nu Shell uit Rijswijk vertrekt moet het mogelijk zijn de pizzeria hier in te passen.”

De VVD-fractie en de nieuwe politie partij Wij. willen daar niet aan en vinden dat Fasani vijf jaar de tijd heeft gehad om iets anders te zoeken. De VVD en nu ook de PvdA heeft aangaande deze kwestie aan het College enkele kritische vragen gesteld waarom Casanova nog steeds zit waar het zit.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!