Er is opnieuw een rel ontstaan rond het Haags PVV raadslid Willie Dille. Het AD meldt zaterdag dat uit verschillende bronnen blijkt dat de nummer twee van de kieslijst niet, zoals zij wettelijk verplicht is, in Den Haag woont maar in Rijswijk.

Gemeenteraadsleden moeten volgens de Kieswet in de gemeente wonen die zij vertegenwoordigen, anders volgt ontslag. Fraude met het woonadres leidde elders al tot royement van raadsleden.

Van Dille was al langer bekend dat zij een huis in zowel Den Haag als Rijswijk bezit. Uit verklaringen van diverse bronnen lijkt het erop alsof het huis in Den Haag niet door de politica wordt gebruikt om zelf te wonen. “Op papier woont ze in Ypenburg, maar ze zit telkens in Rijswijk”, vertelt een bron in het AD. Het Haagse huis zou ze ter beschikking hebben gesteld, “maar dat gezin was in januari plotseling weg”, vertelt een buurvrouw. Zelfs de naam Dille zegt een ander niets: “Geen idee. Er woonde een gezin met kleine kindjes.’’ Sindsdien maakt het huis een onbewoonde indruk.

Dille wordt nu door burgemeester Krikke op het matje geroepen. “Nu er verklaringen van buren liggen, wil ik opnieuw met mevrouw Dille in gesprek”, zegt de burgemeester in het AD. De hoofdrolspeelster ontkent in de krant dat ze sjoemelt. “Als er logés zijn, woon ik in Rijswijk. Maar mijn feitelijke woonhuis is in Den Haag.” Dille bood de afgelopen maanden onderdak aan een gezin omdat zij anders op straat zouden staan. “Ik vond het zo zielig. Maar ze zijn eindelijk weg, nu gaan we het opknappen.”

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!