Lokomotief heeft in Groningen met 65-62 verloren van Groen Uilen. De Rijswijkers gaan met een verrassende vierde plek in de promotiedivisie de winterstop in.  

Lokomotief startte uitstekend aan de wedstrijd, maar gaandeweg het eerste kwart kwamen de Groningers beter in het spel. De eindstand van het eerste kwart was 21-12 in Gronings voordeel.
Ook in de beginfase van het tweede kwart heeft Lokomotief moeite om tot goede scoringskansen te komen en kan Groene Uilen vrij eenvoudig verder uitlopen naar 29-14. Halverwege het tweede kwart gooit Lokomotief eindelijk de schroom wat van zich af. Een score van Giel Deelen zet de ploeg weer op het juiste spoor. Via scores van Branko Olij en Lennart Overdevest wordt de grote achterstand een klein beetje draaglijker: 31-22. Ruststand 34-25.

Werk aan de winkel voor de Rijswijkers om ervoor te zorgen dat het in de tweede helft beter in zijn spel komt. Lokomotief en Groene Uilen schiet met scherp. Lokomotief plaatst via scores van Branko Olij en Luke Essenstam een 0-7 run en daarmee wordt een 44-30 achterstand teruggebracht tot 44-37. Lokomotief krijgt steeds meer grip op de wedstrijd en daarmee groeit ook het vertrouwen met de minuut. In de 7de minuut van het derde kwart is de achterstand geslonken tot: 46-43. Jeroen Overdevest bepaalt de eindstand van het derde kwart op 48-46.

Lars Jansen schiet zijn ploeg met 2 driepunters aan het begin van het vierde kwart op voorsprong: 50-52. Lokomotief heeft het initiatief duidelijk overgenomen en loopt dankzij een score van Kevin Joukes zelfs uit naar 50-56. Groene Uilen komt dan terug tot 54-56. Met nog twee minuten te spelen heeft Lokomotief een 54-60 voorsprong. Dan maakt de ploeg een aantal fouten en geeft het Groene Uilen de kans om weer terug te komen in de wedstrijd: 61-60. Een score van Giel Deelen zet Lokomotief weer op voorsprong met nog 30 seconden te spelen: 61-62. In de laatste aanval van Groene Uilen dwingt de Lokomotief verdediging een aantal moeilijke schoten af maar vergeet het steeds om de rebound te pakken. Uiteindelijk weet Groene Uilen de bal onder de ring te krijgen bij de boomlange Luuk Kortekaas die zijn ploeg eenvoudig op voorsprong kan zetten: 62-61. Met nog 8 seconden op de klok krijg Lokomotief de kans om de wedstrijd alsnog in zijn voordeel te beslissen. Nog voordat de bal wordt ingenomen fluit de scheidsrechter voor een aanvallende fout van Lars Jansen die wordt opgevangen door de center van Groene Uilen. Eindstand: 65 – 62.

Topscorers: Lars Jansen 18, Lennart Overdevest 12, Branko Olij 9, Luke Essenstam 9.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!