Wethouder Marloes Borsboom bezocht donderdag 29 juni bij het school- en hobbytuinencomplex Eikelenburglaan, de Open dag van de Stichting Groei en Bloei. Omdat de wethouder vertelde dat ze ook graag tuinierde, werd ze natuurlijk gelijk aan het werk gezet. Er moesten aardappelen uitgegraven worden…

Met welkome hulp van riek en schooltuin-kinderen werd, onder toezicht van moderne vogelverschrikkers, het “zware” aardappelkarwei geklaard. Hierna volgde er een tuinrondleiding met uitleg op het complex. En zoals het bij het vertrek van een school- en hobbytuin altijd hoort, werd er na afloop “groente van eigen tuin” meegegeven.

Zodat Marloes Borsboom, na gedane arbeid, met een overvolle mand op de fiets, huiswaarts keerde, nog net voordat de zomerse bui losbarstte boven de knollentuin. En of er die avond in “Huize Loes” nog aardappelen gegeten werd….vertelt de geschiedenis niet.

De Stichting Groei en Bloei beheert school- en hobbytuinen in Rijswijk. Daarnaast organiseren zij tuincursussen, excursies, lezing-avonden en bloemschikcursussen en workshops.

Foto’s en tekst van Wim Mecksenaar

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!