Het weer heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag aardig huisgehouden, maar het lijkt er op dat het Strandwalfestival voor grote delen droog zal verlopen en dat er wellicht ook een zonntje te zien zal zijn.

Kijk hieronder voor het KNMI weerbericht:

Morgen is een gure dag met stevige buien en af en toe een onweersklap. Eerst vallen de meeste buien in de kustprovincies, later op de dag ook in het binnenland. Tussen de buien door laat de zon zich af en toe zien. In de loop van de middag wordt de buienactiviteit vanuit het westen een stuk minder en breekt de zon wat breder door. In de avond blijft het dan zelfs vrijwel overal droog met opklaringen. Met een middagtemperatuur van 17 graden blijft het aan de frisse kant. Er staat nog altijd een matige en langs de kust af en toe vrij krachtige zuidwestenwind.

Zondag is er regelmatig zon en in de kustprovincies bestaat er nog kans op een bui. In de middag wordt het 17 tot 19 graden en in de loop van de middag een aantrekkende zuidwestenwind. De nieuwe werkweek verloopt ronduit herfstachtig. Er trekken buien over met af en toe een beetje zon en vooral op maandag, woensdag en donderdag staat veel wind. In de kustprovincies bestaat er dan ook kans op zware windstoten.

Animatie: Wim Mecksenaar

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!