De officiële opening van de nieuwe locatie van de Weggeefwinkel aan de Esdoornstraat 3A te Rijswijk vond feestelijk plaats op dinsdag 20 februari. De opening werd verricht door Hennie van der Horst.

De afgelopen dagen waren de vrijwilligers druk in de weer geweest om voor de opening nog alles in de rekken en de schappen te krijgen. En het resultaat mocht er wezen, een grote voorraad allerhande spullen, klaar om de weg naar de nieuwe gebruikers te vinden.

Na de opening was er gelegenheid de locatie te bezichtigen. De ontwikkeling van de Weggeefwinkel is nog steeds groot. Het aanbod van donaties, maar ook
het aantal ingeschreven klanten laten zien dat er behoefte was aan een nieuwe locatie. Een plek waar alle activiteiten bijeen gebracht worden. Deze plek is in overleg met de gemeente Rijswijk gevonden.

Binnen de Weggeefwinkel zijn inmiddels circa 30 vrijwilligers actief en zijn er bijna 900 ingeschreven klanten. De klanten komen uit de doelgroep van de Voedselbank, Ooievaarspas en Asielzoekerscentrum, zij kunnen zichzelf aanmelden of worden via hulpverleners aangemeld.

openingstijden:
Maandag. 10.00 – 14.00
Dinsdag. 10.00 – 14.00
Woensdag. Gesloten
Donderdag. 16.00 – 19.00
Vrijdag. 10.00 – 14.00

Foto’s en video door Wim Mecksenaar: https://youtu.be/fkWn507vnfQ

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!