De Rijswijkse vrouw die zondag samen met haar man is aangereden op de Generaal Spoorlaan door een auto is in de nacht van woensdag op donderdag overleden. De vrouw had ernstig hersenletsel en is zondagavond nog geopereerd. Zij is na drie dagen aan haar verwondingen overleden. Haar man heeft aan het ongeluk een gebroken ruggenwervel en gebroken sleutelbeen overgehouden. Het echtpaar is aangereden bij de oversteekplaats op de Generaal Spoorlaan bij de Rijswijkse Schouwburg. De man is vrijdag overgebracht ter revalidatie naar verzorgingshuis Westhoff.

Het echtpaar was zondag uit eten geweest en wilde naar huis lopen. Bij de zebra ter hoogte van de schouwburg staken zij over en zijn aangereden door een auto die vanaf de Huis te Landelaan kwam. Na eerdere klachten over de veiligheid van dit punt had de gemeente enkele waarschuwingsborden geplaatst. Na dit ongeluk is er een onderzoek geweest of er meer maatregelen noodzakelijk zijn. De gemeente Rijswijk wacht dit onderzoek af.

Sinds enkele maanden zijn er werkzaamheden op de Generaal Spoorlaan voor onderhoud en vervanging van leidingen en riolering. Bovendien worden de aan iedere kant van de weg twee rijbanen teruggebracht tot een.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!