Zoek jij een leuke en uitdagende vrijetijdsbesteding en wil je meewerken op een heel bijzondere locatie in Nederland? Ooit wel eens in een atoombunker geweest? Heb je interesse in de tweede wereldoorlog en/of de koude oorlog? Het MBB Bunkercomplex park Overvoorde in Rijswijk zoekt versterking

Zij zoeken creatieve en energieke vrijwilligers voor de volgende functies en rollen:

Gids: ·Voor het ontvangen en rondleiden van (groepen)bezoekers over het complex, door de bunkers en het museum. Hierbij is een representatieve uitstraling en een goede mondelinge uitdrukkingsvaardigheid gewenst. Vanzelfsprekend leren wij je de kneepjes van het vak.

Suppoost: ·Voor het toezichthouden in de museumzalen of in de bunkers gedurende openstellingen en groepsontvangsten. Hierbij is een representatieve uitstraling en een goede mondelinge uitdrukkingsvaardigheid gewenst.

Gastheer/Gastvrou
w: ·Voor het verzorgen van koffie, thee, e.d. aan de bezoekers van de locatie bij openstellingen en groepsrondleidingen. Zowel in de weekenden als ook incidenteel op doordeweekse dagen (in overleg) Hiervoor is een representatieve houding gewenst. Het hebben van het certificaat ‘sociale hygiëne’ is dan mooi meegenomen. Heb je het niet, geen man(of vrouw) overboord.

Klusman/vrouw of technicus: Het oppakken van diverse eenvoudige klussen zoals opbouw en opruimwerkzaamheden bij openstellingen, onderhoud aan de collectie, de gebouwen (bijvoorbeeld schuren, schilderen en kleine reparaties) onderhoud aan het op ons complex aanwezige groen zoals maaien en snoeien. Of onderhoud aan onze klassieke voertuigen. Een normale fysieke conditie en enkele handen uit de mouwen mentaliteit is een pre.

Combinatievrijwilliger: Een combinatie van enkele bovenstaande rollen mag ook en is natuurlijk helemaal geweldig!

Wat krijg je er voor terug?
Samenwerken met een team van enthousiaste en creatieve vrijwilligers op een van de meest bijzondere en unieke locaties in Nederland. Bunkercomplex Park Overvoorde waar zowel Duitse
bouwwerken uit de tweede wereldoorlog in originele staat terug te vinden zijn, maar ook de unieke commandopost uit de koude oorlog, van de Bescherming Bevolking (atoombunker) waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan. Een hoop voldoening, gezelligheid, bijeenkomsten met collega vrijwilligers, een jaarlijkse borrel en BBQ, sterke verhalen voor thuis, gratis toegang tot het PIT veiligheidsmuseum, het politiemuseum, en de BB commandopost in Grou. Maar bovenal een hoop
waardering. (En het vervullen van een vrijwillige functie in een non-profitorganisatie staat supergoed op je CV) Natuurlijk bieden we je een vrijwilligerscontract en vragen wij je om een VOG, die kosten betalen wij voor je.

Heb je interesse en wil je een keer kennis komen maken? Mail dan naar pr-overvoorde@museumbeschermingbevolking.nl dan nodigen wij je uit voor een kop koffie.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!