De Volendammer Vishandel Koning in winkelcentrum In de Bogaard is bij de AD Haringtest als achtste geëindigd. Het is voor het veertiende jaar in successie dat Koning in de nationale top 10 staat van de beste haring. “Jammer dat we niet in de top 10 staan, maar een achtste plaats is ook mooi. En met een 9,3 als cijfer. Vorig jaar hadden we met een derde plaats een 10-. De 9,3 is het op een na hoogste cijfer dat we ooit hebben gekregen. Daar zijn we toch echt trots op.”

“Bij de eerste keuring kregen we een tien. Daarna zijn de keurmeesters nog langs gegaan bij de beste tien en toen konden we net niet de kwaliteit brengen die we altijd leveren. Dat is jammer. In het AD had ik gelezen dat de nieuwe haring een klein kopje had met een dik lichaam. Dat vond ik wel meevallen. Hij is wat kleiner dan het vorige jaar, maar nog steeds uitmuntend van smaak.”

Het rapport van de AD Haringtest

#8 Volendammer Vishandel Koning Bogaardplein 10 – Rijswijk

Volendammer Vishandel Koning

Eindcijfer: 9,3

Conclusie: Kees Koning is al meer dan tien jaar een vaste waarde in de top 10. Dat zegt alles over zijn inzet, passie en vakmanschap. Een visdetaillist zoals je die niet vaak zult tegenkomen.

Volendammer Vishandel Koning

Vers van het mes?         Ja

Beoordeling op schoonmaak, geur, presentatie en smaak          Fris en zilt, zeer goed schoongemaakt. Glanzend zilver vanbuiten, transparant en blank vanbinnen. Prima haring met een mooie volle smaak.

Rijping  Gemiddeld

Schoonmaak     Zeer goed

Gewicht (gram) 74

Prijs per stuk     € 2,00

Prijs per 100 gram  € 2,70

Temperatuur (°C)   2,9

Percentage vet                11,6

Microbiologische gesteldheid   Zeer goed

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!