Dit keer voelde René Marquard collega Wim Mecksenaar, fotograaf en filmer van het Rijswijks Dagblad aan de tand. ‘De gratis marktplaats in je eigen gemeente.’

Wim Mecksenaar:”Mijn wieg stond in Den Haag, In het Bezuidenhout ( van na de oorlog ) groeide ik op. Na diverse baantjes (waaronder de Haagsche Courant) kwam ik bij de Administratie Bedrijfsvereniging voor Schildersbedrijven in Rijswijk terecht. Doordat ik in Rijswijk werkte, was het gaan wonen in Rijswijk toen ( financiële binding heette dat) een logisch gevolg. Denk nog aan het moment, dat ik Rijswijk binnen reed en al gelijk dacht… hier ga ik niet meer weg. De Haagse stadsdrukte maakte immers plaats voor de Oud-Rijswijkse dorpse rust en het mooie uitgestrekte groen in de landgoederen-zones. In Rijswijk kwamen 2 dochters en ook voor hun was het de ideale plek om als kind op te groeien en zich hier verder te ontplooien.”

Geen stilzitter
“Met het uitlaten van mijn honden leerde ik vervolgens de mooiste plekjes van Rijswijk kennen.
Het leven gaat echter snel en voor je het wist ging je met vervroegd pensioen (60). Een stilzitter ben ik niet en na me opgegeven te hebben bij de Rijswijkse Vrijwilligersbank, kwam ik te werken als fotograaf bij de Kabelkrant van Omroep Rijswijk. Omdat mijn wieg stond in de studio van mijn vader, jaren een bekend fotograaf in Den Haag, waren de beginselen van de fotografie mij niet onbekend. Na de omroep werd ik gevraagd door het Rijswijks Dagblad, het dagelijks volgen, fotograferen en filmen, van het Rijswijkse gebeuren, een mooier en uitdagender leven als Rijswijkse gepensioneerde kan je je niet bedenken. In de zomer ben ik vaak te vinden op mijn recreatie(volks)-tuin tussen Rijswijk en Delft, waar ik geniet van de natuur en de accu weer opladen kan.”

Maxima
“Ja, en als dan je collega Rene Marquard je vraagt iets te schrijven voor – “Wat vinden ‘ZIJ’ van Rijswijk? Over enkele leuke gebeurtenissen, en dan weet je , ondanks de huidige drukke fotograaf/film-tijd in Rijswijk, niet gelijk wat te schrijven. Eén Rijswijkse Story is me echter wel bijgebleven. Maxima kwam naar Rijswijk en bracht een bezoek aan de Prins Mauritsschool. Ik werd er naar toe gestuurd om te fotograferen en hoorde als enige dat zij niet de hoofdingang maar de zijingang zou nemen. De hele landelijke pers stond bij de hoofdingang en ik schuifelde natuurlijk voor- en omzichtig naar de zijingang. En maakte het mee dat Maxima de tijd nam om uitgebreid voor me te poseren. Noem het fotografengeluk of mijn Rijswijkse Moment !

Korte film/foto-impressie van Maxima in Rijswijk: https://www.youtube.com/watch?v=iVw8NUN8zlQ

redacteur: René Marquard

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!