Aanstaande donderdag 8 maart is het internationale vrouwendag. GroenLinks nodigt iedereen uit om dit tussen 17.30 en 19.30 uur met een hapje en drankje te komen vieren in het campagnehuis aan de Herenstraat 103 in Winkelcentrum Oud Rijswijk.

Internationale Vrouwendag wordt elk jaar gevierd op 8 maart. In het begin van de 20ste eeuw was de verbetering van vrouwenrechten, vooral het vrouwenkiesrecht, het doel. Tegenwoordig wordt vrouwendag vaak georganiseerd rond een speciaal thema zoals ‘tegen geweld’ of ‘gelijke behandeling’. Internationale Vrouwendag staat voor het gevoel van solidariteit en strijdbaarheid van vrouwen overal ter wereld.

Thema 2018: “Vrouwen en mannen zijn gelijkwaardig’
Op initiatief van wethouder Marloes Borsboom is de gemeente Rijswijk in januari toegetreden tot de Global Goals-gemeenten. Eén van de doelen is gender-gelijkheid en ook daarbij gaat het over gelijkwaardigheid tussen vrouwen en mannen. De komende periode gaat GroenLinks Rijswijk zich bezinnen op de vraag hoe we een bijdrage kunnen leveren aan het dichterbij brengen van de global goals. We beginnen met Rijswijk, maar daar hoeven we het natuurlijk niet bij te laten.

Internationale vrouwendag
Donderdag 8 maart, 17.30 – 19.30 uur
Campagnehuis GroenLinks, Herenstraat 103 in Rijswijk
Aanmelden kan via rijswijk@groenlinks.nl (ook kinderen zijn welkom).

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!