Afgelopen week schreven de verschillende politieke partijen zich in voor de gemeenteraadsverkiezing op 21 maart 2018 in Rijswijk. Direct gingen de partijen met hun kandidaat raadsleden op pad met hun posters (met de nummers) en verkiezingsprogramma’s. In het eerste deel aandacht voor de coalitiepartijen.

Gemeentebelangen Rijswijk was zaterdag te vinden op de markt in Oud Rijswijk. “Een prachtige campagnedag met mooie gesprekken met Rijswijkse burgers, bijvoorbeeld over hun persoonlijke herinneringen aan het oude stadhuis en hoe blij zij zijn met het feit dat deze weer in gebruik genomen gaat worden. We sloten de dag af bij Lia van Leeuwen van kaartenwinkel Maranto in de Herenstraat, waar fractievoorzitter Diny Sonneveldt haar een schitterende foto cadeau gaf.”

De VVD Rijswijk was afgelopen zaterdag iets minder prominent aanwezig dan de week ervoor. “Vorige week zaterdag is de verkiezingscampagne GR2018 van de VVD officieel begonnen. Met als slogan “Kies voor doen” gaat de VVD vol vertrouwen de verkiezingen in. Met een goed, helder en compact programma en met een zeer sterke lijst. En omdat we kiezen voor doen, zal ik vanaf nu weer een wekelijkse column over Rijswijkse ontwikkelingen gaan schrijven”, aldus lijsttrekker Coen Sleddering.

Al enkele weken is ook Groen Links op campagne. Men kiest er meer voor om bij de mensen langs te gaan. Zo was zaterdag onder meer Pasgeld de wijk waar GroenLinks campagne voerde. Ook organiseert de partij in de Herenstraat verschillende bijeenkomsten in het eigen campagnehuis. “Vandaag huis-aan-huis in Pasgeld. Wat een leuke wijk! #veranderingbeginthier”

D66 Rijswijk liet zich iets minder zien dan de verschillende andere partijen, maar de partij is online druk bezig om zich te profileren op het gebied van onderwijs, wonen en werk. Lijsttrekker Constantijn Dolmans en zijn fractie houden van duidelijkheid en liet het volgende optekenen. “D66 Rijswijk en de partijen Beter voor Rijswijk en RijswijksBelang hebben een totaal ander wereld- en mensbeeld. Bestuurlijke samenwerking is dan ongeloofwaardig en daarover onduidelijkheid laten bestaan is gewoon kiezersbedrog. De kandidaten voor D66 Rijswijk treden de komende weken graag in debat met iedereen. En we blijven ook na 21 maart graag in gesprek. Voor een open, vrijzinnige en sociale samenleving in Rijswijk.”

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!