Ook de oppositie partijen gingen dit weekeinde in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen met borden, posters, flyers en een goed verhaal op pad om de inwoners van Rijswijk te bereiken. Winkelcentrum In de Bogaard en de Herenstraat in Oud Rijswijk bleken geliefde plekjes voor Beter voor Rijswijk, PvdA, CDA en Onafhankelijk Rijswijk.

Onafhankelijk Rijswijk trok er deze dagen op uit met een opvallende bakfiets. Op zaterdag was een flinke delegatie (aspirant) raadsleden van de partij op de markt in Oud-Rijswijk om met potentiële kiezers in gesprek te gaan. Op zondag kreeg het publiek in winkelcentrum In De Bogaard de kans om kennis te maken en hun vragen te stellen.

De Partij van de Arbeid Rijswijk koos zaterdag voor het Hendrik Ravesteijnplein en ’s middags bij Winkelcentrum Colijnlaan. Daar gingen de aspirant raadsleden in een zogenaamde Pop-Up Café in gesprek met bewoners onder het motto ’Werk samen aan je buurt’. “Het was een mooie zaterdag in Rijswijk met mooie gesprekken over de wensen voor een fijne buurt. Samenwerken aan een Rijswijk waar iedereen mee kan doen.”

Het CDA was zaterdag goed vertegenwoordigd bij de weggooiwinkel in de Ottoburg aan de Esdoornstraat. Zo staken lijsttrekker Johanna Besteman en kandidaats raadslid Annemie Koegler de handen uit de mouwen om alles klaar te krijgen voor de opening van 20 februari aanstaande.

Beter voor Rijswijk’s fractieleider Ed Braam begon samen met enkele fractiegenoten het weekeinde vrijdag in Café de Lorresnor. Daarnaast is de partij al een tijd bezig met hun handtekeningen actie voor een 24uurs huisartsenpost. Zaterdag werd de magische grens van 2000 handtekeningen doorbroken. “Op naar de 3000”, klonk het optimistisch. Net als het CDA was ook BvR van de partij in de weggeefwinkel die op het punt staat open te gaan. Raadsleden Ger Kruger, Larissa Bentvelzen en kandidaat raadslid Melody du Chatinier hielpen mee de boel op orde te krijgen.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!