In onze mailbox ontvingen wij de volgende melding van Martin Marks, een bezorgde Rijswijker.

“De verkeerssituatie met name voor voetgangers bij de kruising Churchilllaan – Harpsingel is zeer gevaarlijk voor overstekende voetgangers. Het is ons nu al 4 maal in twee weken tijd overkomen dat bestuurders van motorvoertuigen niet opletten als men vanaf de Harpsingel, rechts afslaat en door wil rijden in de richting van het station Rijswijk.”

 

“Overstekende voetgangers lopend over het zebrapad in de richting van de Steenvoordelaan worden regelmatig “voor de sokken” gereden als er wordt overgestoken wanneer het voetgangers-oversteeklicht op groen staat. De situatie is enigszins onoverzichtelijk omdat bestuurders eerst de tram/busbaan moeten passeren en daarna pas naar rechts kunnen afbuigen. Ook een voetgangersverkeerslicht ontbreekt aan beide zijden van de tram /busbaan waardoor verkeer op een mogelijk dwaalspoor kan worden gebracht. Afslaand verkeerd ziet namelijk op het laatste moment dat er ook een VOP verkeerslicht staat op het rijbaan gedeelte van de Churchilllaan.”

 

“Gaarne zag ik een aanpassing in de verkeerslicht regel automaat op deze kruising. Bijvoorbeeld door aanwezigheid detectie voor voetgangers, zodat de roodfase voor bestuurders van motorvoertuigen vanaf de Harpsingel wordt verlengd zodat voetgangers veilig kunnen oversteken.”

 

Martin Marks heeft de gemeente hiervan ook op de hoogte gebracht, maar heeft nog geen bericht mogen ontvangen van deze bezorgde Rijswijker.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!