In het voorlaatste weekeinde voor de gemeenteraadsverkiezingen kreeg het CDA Rijswijk zaterdag versterking van Tweede Kamerlid Chris van Dam. Hij kwam steun betuigen voor het plan van de Rijswijkse tak van de partij om het mogelijk te maken lokaal extra agenten in te kopen bij de nationale politie.

Het CDA Rijswijk voerde zaterdag campagne in Winkelcentrum In de Bogaard en kreeg daarbij hulp van Chris van Dam. Het CDA Tweede Kamerlid Chris van Dam heeft justitie in zijn portefeuille en stelde al Kamervragen aan de minister van Justitie Grapperhaus over het inkopen van extra agenten.

Lijsttrekker Johanna Besteman was blij met de komst van Van Dam. “Veiligheid is prioriteit bij het CDA”, zegt de politica in een persbericht. “Het CDA wil in iedere buurt een buurtpreventieteam en de straatverlichting met spoed repareren. Goede verlichting draagt bij aan veiligere woonomgeving. Daarnaast wil het CDA dat politie en gemeente sneller reageren op klachten en signalen van inwoners. Zij weten immers zelf het beste wat er speelt in hun wijk. Dat moet serieus worden genomen en de gemeente moet daar haar voordeel mee doen voor een veiligere stad.”

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!