Ton Kouwets van Verhuismanager.com gaat zijn werkveld verbreden. Vanaf 1 januari 2018 richt hij zich ook op het nieuwe bedrijf ElabelC, dat een samenwerking is tussen Facility MPS, een groep deskundigen waar Kouwets als partner bij betrokken is, en Bureau ANS Architectuur van bouwkundig architect Alex den Besten. Beide ondernemers zijn gevestigd in de Sharebiz aan het Koraalrood 153 in Rokkeveen.

,,ElabelC staat eigenlijk voor energielabel C,” zegt Kouwets tegenover het Zoetermeers Dagblad. ,,De overheid heeft bepaald dat in 2023 alle bedrijven en kantoorpanden groter dan honderd vierkante meter voorzien moeten zijn van dat label. In 2030 moet dat label A zijn. Vastgoedeigenaren zijn daartoe verplicht, anders mogen ze het niet meer verhuren. Tachtig procent van de kantoren in Nederland heeft dat label nog niet.”

Kouwets en Den Besten gaan inventarissen welke bedrijven nog niet over het benodigde label beschikken, om vervolgens een upgrade aan te bieden. De bedoeling is dat daar werk uit gegenereerd wordt op het gebied van huisvesting, verhuismanagement en ontwerp. ,,Als ze dan toch gaan veranderen, waarom dan niet meteen nieuw meubilair of een andere indeling van de ruimte? Dat is dan mijn commerciële taak daarachter.”

Eigenaar van een kantoorpand dat groter is dan honderd vierkante meter? En geen idee hoe het zit met het energielabel? Bekijk dan deze website voor meer informatie.

Foto: Alex den Besten (links) en Ton Kouwets slaan de handen ineen met ElabelC.

Fotograaf: Chris van Dijke (www.chrisvandijke.nl).

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!