Op dinsdag 13 februari, van 15.00 uur tot 17.00 uur, is er weer een Taalcafé bij Welzijn Rijswijk. Vanaf 14.45 uur staan de deuren open aan de Dr. H.J. van Mooklaan 1 in Rijswijk.
Tijdens het Taalcafé wordt er onder leiding van Nederlandstalige vrijwilligers in groepen gesproken over allerlei onderwerpen. Dit keer is het thema ‘Kijk naar de plaatjes…” Spelenderwijs wordt de woordenschat getraind en wordt men tegelijkertijd uitgenodigd tot een gesprek over het verkeer.

Bij VluchtelingenWelzijn is het mogelijk om taalmaatje en taalvrager te worden. Wil je graag 1 uurtje per week met iemand oefenen met Nederlandse taal of zoek je juist iemand die met jou de taal wil oefenen. Je kunt je altijd aanmelden bij het taalspreekuur op woensdag tussen 12 en 1500 uur of kom langs bij het taal café. Wie weet kun je daar gekoppeld worden aan een taalmaatje of taalvrager? Als nieuw taalmaatje kun je je aanmelden via de mail nicole.vanderspek@welzijn-rijswijk.nl

De Nederlandse taal is een moeilijke taal. Sommige mensen ervaren problemen bij het spreken en luisteren. Met het Taalcafé in Rijswijk willen VluchtelingenWelzijn (Welzijn Rijswijk) en het Taalhuis van de Bibliotheek aan de Vliet deze mensen helpen. Ook iedereen die het leuk vindt om met mensen uit andere culturen kennis te maken en hen te helpen bij hun spreekvaardigheid is welkom.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!