Met de flyer Zomerfeest Oud Rijswijk was het al aangekondigd. Op vrijdag 23 juni was er het Culinair Landenfestival, eten en drinken .uit de hele wereld met attracties en muziek.

Na de opening van de Rijswijkse burgemeester Michel Bezuijen, vergezeld van The Rhythm Allstars Brassband werd het inderdaad proeven en smullen De culinaire hoogstandjes, de feestelijk versierde straten, de muzikale en theatrale optredens straalden dat dan ook volop ‘zon en vakantiegevoel’ uit. Alle horeca- en foodondernemers hadden een land gekozen waarvan de heerlijkste hapjes werden klaargemaakt.

Er waren de Amerikaanse hamburger, Indonesische saté, Sushi, Nieuwe Haring, Spaanse Tapas, de echte Belgische frietekes…. In alle straten waren specialiteiten van meer dan twintig landen te proeven. Ook was er een groot aanbod aan drankjes, allerlei wijnen, biersoorten, sapjes en andere dorstlessers, om de hapjes te vergezellen. Door het winkelcentrum heen waren diverse optredens. Dit alles in de hoop dat het zonnige vakantiegevoel nog lang bij een ieder zal blijven hangen.

Video en foto’s door Wim Mecksenaar.

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!