Nu het wegseizoen voor de wielerliefhebber erop zit betekent niet dat de fiets de schuur in hoeft. Al ruim 50 jaar organiseert wielervereniging de Spartaan prachtig uitgepijlde fietstochten op de zondagochtend. Van 22 oktober tot eind januari wordt er elke zondag een parcours uitgezet door een “vos” die je moet proberen te vinden. Daarom heet het ook de vossenjacht. De lengte varieert tussen de 35-45 km. Je kan dit traject individueel of per groep rijden. Deelname is gratis.

Deze tochten zijn heel gevarieerd en brengen je op verrassende plekken in de nabije omgeving. Soms zal je ook van de fiets moeten om een wandelbrug over te steken of een weiland te doorkruisen. En natuurlijk altijd met inachtneming van de verkeersregels.

Kortom ideaal om je algehele conditie gedurende het winterseizoen op peil te houden Er wordt gestart vanaf 0945 in vier groepen. Senioren (55+), vrouwen renners en mountainbike. Maar men kan ook individueel de pijlen volgen vanaf 09.30 uur. Na afloop is er altijd een gezellig samenzijn om ieders fantastische verhalen te bespreken onder genot van drankje en wel of niet gezonde hapjes.

En er staat altijd soep klaar maar er zijn nog veel meer versnaperingen te verkrijgen. Om de sfeer extra te verhogen wordt er ook een ludieke verloting georganiseerd . Interesse? Kom een keer langs op zondagen vanaf 22 oktober bij het clubhuis van de Spartaan aan de Lange Kleiweg en neem andere geinteresseerden mee.

Zie ook www.despartaan.nl

Foto: Harfoto

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!