De Gemeente Rijswijk gaat de komende jaren inzetten op nieuwe sociale huurwoningen en gasvrije woningen. Dat staat in ‘Prestatieafspraken 2018-2021′ die de gemeente met woningcorporaties Rijswijk Wonen en Vidomes en de huurdersorganisaties heeft opgesteld. “Ook is er aandacht voor ouderen, die steeds langer zelfstandig thuis moeten en willen wonen, én voor jongeren en starters”, aldus wethouder Ronald van der Meij.

Het afgelopen jaar zijn de eerste 24 sociale huurwoningen in RijswijkBuiten opgeleverd. Dat moeten er de komende jaren 700 worden. Verder zijn de wooncomplexen aan de Tamboerijnlaan en Populierlaan gerenoveerd met verduurzaming en verlaging van de energielasten als onderdeel daarvan. Voor2022 moet dit voor een kwart van de Rijswijkse sociale huurwoningen gerealiseerd zijn. Uiteindelijk willen de gemeente en de woningcorporaties dat alle woningen in 2050 gasloos zijn.

De gemeente en de woningcorporaties onderzoeken met zorginstellingen hoe de Rijswijkse ouderen zo goed mogelijk in hun eigen woning óf in een andere geschikte woning thuis kunnen blijven wonen, bijvoorbeeld door uitbreiding van het succesvolle project flatcoach of door het verbeteren van de toegankelijkheid van appartementengebouwen. De huurdersorganisaties pleiten voor betere doorstroming van ouderen naar comfortabele appartementen. Een seniorenmakelaar kan ouderen hierin begeleiden. De gemeente kan met vastgoedeigenaren afspraken maken over de verhuur van aantrekkelijke vrije sector huurwoningen voor ouderen.

Voor Rijswijkse jongeren, statushouders en mensen die begeleid wonen onderzoeken woningcorporaties met de gemeente of goedkope starterswoningen te realiseren zijn.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!