Op zaterdag 9 september is het niet alleen het Strandwalfestival dat de nodige aandacht vraagt. Het is ook Open Monumentendag. Speciaal voor jongeren (in de leeftijd van ongeveer groep 7 en 8 van het basisonderwijs) geeft een verhalenverteller die dag korte rondleidingen langs enkele monumenten in Oud Rijswijk. Hij zal aan de kinderen spannende verhalen vertellen over bestaande en vergane monumenten, zoals de paleizen en burchten die in Rijswijk stonden en wat er in die tijd gebeurde! Broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes, maar ook de ouders, zijn daarbij van harte welkom.

De start van de wandelingen is om 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur vanaf het plein voor Museum Rijswijk, Herenstraat 67. De rondleidingen duren circa drie kwartier.

Een unieke en leuke manier voor kinderen om iets te leren over de geschiedenis van monumenten in Rijswijk en over hoe de mensen toen leefden. Over prinsen en prinsessen, over ridders en veel meer! Eenmaal enthousiast geworden kunnen de kinderen zelf op ontdekkingstocht aan de hand van de speciale jongeren monumentenroute, die is opgenomen in de app ‘Rondje Rijswijk’. De app is te downloaden via Google Play of in de App Store.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!