De volleybalmannen van Inter Rijswijk hebben nog vijf wedstrijden de tijd om een plek in de play-offs te bereiken. Daarvoor is een plek in de top zeven (als Talent Team tenminste bij de top zes staat) vereist. Laat dat nou net de positie zijn die de Rijswijkse mannen momenteel innemen.

Coach Willy Steenbakker had zijn team graag wat hoger zien staan. Dat had ook gekund als het team niet vier wedstrijden in de vijfde set uit handen had laten glippen. Alleen in de laatste wedstrijd vlak voor kerst tegen Advisie/SSS wisten de Rijswijkers een beslissende set naar zich toe te trekken.

Na een ‘kerstreces’ van drie weken wordt zaterdag het laatste deel van de reguliere competitie hervat. Dat wordt niet het makkelijkste duel van dit seizoen want Inter krijgt in de Marimbahal bezoek van Draisma Dynamo met onder meer oud Inter libero Dustin Bontrop in de gelederen. Dynamo is de huidige nummer drie van de Eredivisie.

Voordat Heren 1 aan de bak gaat, begint om 16.30 uur de competitiewedstrijd van Inter Rijswijk Dames 1 in de Tweede Divisie. De Rijswijkse dames van coach Harold Vlijm staan met acht punten voorsprong aan kop en krijgen zaterdag bezoek van middenmoter Spaarnestad D2.

Eveneens om 16.30 uur kruist Heren 2 in een thuiswedstrijd de degens met Taurus 2. De Rijswijkers staan in de Eerste Divisie verdienstelijk op de tweede plaats, echter de achterstand op koploper Maatwerkers VCN is 13 punten.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!