Er lijkt geen maat te staan op de thuiswedstrijden van Lokomotief. Punch (uit Delft) dat dit seizoen goed begonnen is met 4 overwinningen en 3 kleine nederlagen tegen hoog geklasseerde ploegen, werd met 110-63 afgedroogd.

In de openingsfase is het vooral Branko Olij die domineerde Aanvallend was hij vaak het eindstation en verdedigend wist hij tegenstander Bart Stolk goed in bedwang te houden. Als ook Luke Essenstam zich met de score ging bemoeien liepen de Rijswijkers snel weg (17-6) halverwege het eerste kwart. Dan komt Punch wat terug in de wedstrijd en moest Lokomotief aanvallend naar de juiste opties zoeken: 19-13. Onder aanvoering van Martijn van Noordenne en Kevin Joukes kwam Lokomotief in de slotminuten van het kwart wederom tot een aantal goede scores: 26-15.

Hoog tempo
In het tweede kwart bleef Lokomotief zeer fanatiek verdedigen en kon het diverse steals verzilveren in de fastbreaks. Laurens Yperlaan scoorde 5 punten op een rij en Lokomotief vergrootte de voorsprong met speels gemak. Na een aantal driepunters van Luke Essenstam en Lennart Overdevest had de thuisploeg al een voorsprong van 20 punten halverwege het tweede kwart: 43- 22. Lokomotief bleef in een hoog tempo spelen en schoot tegen een bijzonder hoog percentage. Bij de rust had de ploeg maar liefst 58 punten gescoord: 58-28.

Scherpte
Aan het begin van het derde kwart leek de scherpte even verdwenen bij de Rijswijkers. Punch profiteerde en kon de voorsprong enigszins verkleinen. 64-39. Lokomotief liet minder flitsend basketbal zien dan in de eerste helft maar wist uiteindelijk het kwart toch nog te winnen: 76-47.

Alley-oop dunk
Het vierde kwart begon goed voor de thuisploeg, een score van Jan Driessen en een driepunter na een goed uitgespeelde aanval luidden het begin in van een bijzonder goed kwart. Als aanvoerder Lars Jansen zich nadrukkelijk liet spreken, walste Lokomotief over de tegenstander heen. Er waren diverse hoogstandjes te bewonderen zoals een alley-oop dunk voor Ivo de Vreede en een schitterende spinpass van Lars Jansen die knap werd afgemaakt door Kevin Joukes. Ondanks het gebrek aan spanning vermaakte het publiek zijn dan ook kostelijk. In de laatste seconde wist Punch speler Ivan Filipan een 50 punten nederlaag te voorkomen door een driepunter raak te schieten. Eindstand 110-63.

Met deze overwinning behoudt Lokomotief de koppositie in de promotiedivisie. Komend weekend zal de ploeg niet in actie komen omdat de uitwedstrijd tegen BV Groningen is verplaatst vanwege beker verplichtingen.

Scores: Luke Essenstam 20, Lennart Overdevest 20, Branko Olij 16, Lars Jansen 13, Martijn van Noordenne 10, Kevin Joukes 8, Jan Driessen 7, Laurens Yperlaan 7, Ivo de Vreede 6, Steven Bontje 3 en Jeroen Overdevest 3.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!