Na een succesvol seizoen van Inter Rijswijk Heren 1, als 4e gekwalificeerd voor de play-offs, is het weer tijd om vooruit te kijken, naar een nieuw seizoen eredivisie. Een aantal belangrijke spelers van afgelopen seizoen(en) stopt definitief met volleybal in de eredivisie. Hierdoor ontstaat ruimte voor een aantal talentvolle speler uit Heren 2 van Inter Rijswijk om door te stromen.

Ward Boehlee, een van de vaste kernen van het eerste heren team van Inter Rijswijk de afgelopen jaren, heeft besloten te stoppen met volleybal. Ook Yannick van Harskamp heeft zijn volleybalcarrière beëindigd. Alexander Brouwer heeft besloten zich volledig te storten op zijn beachvolleybalcarrière. “ Alle drie de heren hebben veel betekend voor het volleybal en bijzonder voor Inter Rijswijk als vereniging. Zij hebben er aan bijgedragen dat de volleybalsport weer leeft in Rijswijk en omstreken en dat we de afgelopen drie jaar zijn uitgegroeid tot een stabiele suptopper in de eredivisie”, aldus Willy Steenbakkers, trainer/coach van Heren 1.

Ruimte voor talenten heren 2
Heren 2 van Inter Rijswijk heeft een zeer goed seizoen gespeeld, zij zijn welverdiend kampioen geworden in de 2edivisie. Het team heeft flinke stappen gemaakt en een aantal spelers hebben de afgelopen jaren flink progressie geboekt, waardoor ze klaar lijken te zijn voor de stap naar de eredivsie. Timo Gras, Daan, Haanappel, Harm Houwink en Joost Groen gaan komend seizoen de selectie versterken.  De doorstroming van deze vier spelers zorgt voor een mooie aanvulling van het team.

Vaste kern
Een flink aantal spelers blijft ook aankomend seizoen spelen bij Inter Rijswijk. Steenbakkers, “we zijn blij dat een aantal spelers hun contract voor aankomend seizoen hebben verlengd. Jannes van de Ham, Sander Groos, Noud Doornheim, Roy Haanappel en Jorn Lorsheijd zijn vanaf oktober weer te bewonderen tijdens onze wedstrijden. Zij zorgen voor een mooie basis.” Ook de staf blijft aankomend seizoen ongewijzigd. Willy Steenbakker blijft trainer/coach, Gerard van Dop blijft assistent trainer/coach en Frank Remkes blijft teammanager/fysiotherapeut van het team.

Aanvulling van het team
Het team is nog niet compleet. Steenbakkers wil optimaal gebruik maken van de nieuwe regel dat een team uit 14 spelers mag bestaan. “We zijn nog in gesprek met een flink aantal spelers om de open plekken op te vullen. Mochten er nog spelers zijn die het eredivisie avontuur bij onze vereniging aan willen gaan, dan horen we graag van ze!”

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!