De medewerkers van Museum Bescherming Bevolking zijn het jaar begonnen met een flinke schoonmaakbeurt van het Bunkercomplex in Park Overvoorde. De komende periode zullen ook de restauratiewerkzaamheden aan de Duitse manschappenbunker worden vervolgd.

Een frisse start van het nieuwe jaar. Dat was de gedachte van de medewerkers van het Bunkercomplex in Park Overvoorde toen onder meer het parkeerterrein en het museum flink onder handen werd genomen. Bezoekers kunnen nu weer in een schoon en fris complex ontvangen worden. De komende tijd is het de beurt aan de Duitse manschappenbunker type Küver 413a. Door restauratiewerkzaamheden moet deze volledig terug gebracht worden in de staat zoals hij was in de jaren 40-45.

Het voormalige B.B.-complex Overvoorde had tijdens de Tweede Wereldoorlog onder meer een belangrijke functie in het Duitse berichtenverkeer. Tijdens de Koude Oorlog, van 1952 tot 1987, werd hier de Kringcommandopost Kring-A van de Bescherming Bevolking (B.B.) gevestigd. In 1969 werd een nieuwe bunker, die bestand is tegen atoomstraling, naast de Duitse SK-bunker gebouwd. Het complex bestaat uit een tweetal ondergrondse voormalige commandoposten, een oefenruïne en een les-accommodatie, waar vele B.B.-ers hun opleiding en training hebben gehad.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!