De Rijswijkse Samantha Steenwijk bereikte via een achterdeur de volgende ronde van The Voice of Holland. Coach Anouk had na de battle tegen Nienke de voorkeur had gegeven aan de Limburgse. De schok was groot bij alle fans van TvoH voor wie Samantha de publiekslieveling is. Uiteindelijk kwam het toch nog goed voor de volkszangeres toen ze werd ‘gekaapt ’door de andere juryleden. Zij koos vervolgens voor Miss Montreal.

De complete jury was laaiend enthousiast over het optreden van Samantha, maar toch koos coach Anouk voor haar tegenstreefster Nienke Wijnhoven. Het vermoeden bestaat dat dat strategie was van de voormalig Haagse rockchick, die nu beide zangeressen uit haar team ziet doorgaan. Boos op haar voormalig coach Anouk is Samantha is niet. “Helemaal niet”, vertelde de blonde zangeres in RTL Boulevard. “Als zij dat zo voelt, dan moet zij dat doen. En Nienke is een geweldige zangeres.”

Samantha kon daarna kiezen met wie ze het Voice avontuur verder wilde meemaken, doordat Waylon, Miss Montreal en Ali B haar alle drie wilden ‘kapen’. Ze koos tot verrassing van velen voor Miss Montreal. “Ik ben een mensen mens. Zij is ook gewoon normaal. Toen dacht ik gewoon; zij is het!”

Dat betekende wel het einde voor Joy, die op de reserveplaats bij Miss Montreal zat. Samantha vond dat vreselijk. “Het eerste wat ik dacht toen ik het podium afliep kwam, was dat ik sorry moest zeggen tegen dat meisje van wie ik het plekje afpakte.”

Klik hier als u het hele interview van Samantha en Nienke bij RTL Boulevard wilt zien.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!