Vanaf het Bogaardplein start zondag 25 juni tussen 10 en 12 uur het Rondje Rijswijk voor de Lach, een fietstocht waarbij geld wordt ingezameld voor de Stichting Syndroom van de Lach. De deelname kost 10 euro. De Stichting van de Lach helpt kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking om een intensieve ontwikkelingstherapie te krijgen. Op de wachtlijst staat het Rijswijkse 8-jarige jongetje Davey met autisme en een grote ontwikkelingsachterstand. Davey heeft ook nog een lichamelijke beperking.

Naast een jaarlijkse collecte week in samenwerking met Fonds verstandelijk gehandicapten, de Vuurpijl van de lach in samenwerking met de Rijswijkse vuurwerkhal bedenken wij als ouders acties in Rijswijk om geld in te zamelen en zo de therapie te mogen gaan volgen.

Marinka Koorneef, de moeder van Davey:”De therapie is intensief voor Davey. Zo wordt er 2×5 dagen 2 uur therapie gegeven door 2 therapeuten van het therapie centrum CDTC in Curaçao. Hiervan is Davey ongeveer 45 minuten in en bij het water aan het werk en wordt hij ondersteund door een dolfijn. De dolfijn biedt Davey een beloning wanneer Davey iets moeilijks moet doen. Doelen voor de therapie voor Davey zijn spraakbevordering, naast een  soort van ja (Davey spreekt uit: joohh) en mama (Davey spreekt soms uit als moaaaamoaaa)maakt hij sinds kort enkele klanken, hier gaat hij hopelijk hard aan werken. Hiernaast willen we dat hij gaat werken aan zijn lichaamsbewustzijn om wellicht in de toekomst tel ijken of hij zindelijk kan worden.”

Waarom deze therapie en niet gewoon naar een therapeut in NL?
Een plek van huis en weg van de dagelijkse structuur bied ontspanning en ontspanning zorgt voor openheid en openheid kan leiden tot ontwikkelen. 10 dagen (2x een midweek), 2 uur lang therapie van 2 therapeuten (verschillende vakgebieden). Met het gezin uit alledaagse sleur. Door ontspanning en niet de vaste verplichtingen is er ruimte om het geleerde de hele dagen te oefenen buiten de therapie om. Elke dag zijn hier cursussen te volgen om als ouders handvaten te krijgen en nieuwe tips werkwijzen eigen te maken voor benadering/begeleiding bij Davey.
Een speciaal broer/zus programma. Davey zijn broer krijgt daar een eigen VIP behandeling om hem te laten voelen dat niet altijd alles om zijn broertje gaat (wat helaas vaak wel gebeurt)

Dus neem deel aan de fietstocht voor een meer dan geweldig goed doel en natuurlijk voor Davey.

meer informatie: www.syndroomvandelach.nl

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!