De Rijswijkse Schouwburg is het ‘toneel’ voor verschillende producties, maar dit theater kan ook worden ingezet voor andere evenementen. John Koster is de man binnen de Rijswijkse Schouwburg die verantwoordelijk is voor het verhuur van de zalen.

John Koster: “De Rijswijkse Schouwburg heeft op zo’n 220 dagen in het jaar een professionele bespeling in een van onze theaterzalen. De overige dagen is het aan mij de taak om het gebouw op andere manieren in te zetten, commercieel en cultureel. Dit kunnen amateurgezelschappen zijn, zoals het Rijswijks Jeugdtheater dat wij elk jaar voor drie prachtige producties mogen verwelkomen. Bedrijven zoals de Rabobank voor relatiedagen of bedrijfspresentaties, maar ook particuliere gelegenheden. Uiteraard mogen wij ook voor de Gemeente Rijswijk vele evenementen faciliteren, zoals de nieuwjaarsreceptie, maar ook inloopavonden over de Generaal Spoorlaan, of het ‘Huis van de Stad’.

Eigenlijk kan bijna alles, je kan bijvoorbeeld. trouwen in de schouwburg, maar ook de begrafenisplechtigheid kan bij jullie plaatsvinden?
“Voorstellingen, vergaderingen, bedrijfsfeesten, symposiums en inderdaad ook condoleances of zelfs de gehele begrafenisceremonie. Het is een multifunctioneel gebouw met zijn eigen karakter. In het voorbeeld van de condoleances is de schouwburg natuurlijk een heel andere omgeving om de laatste eer te kunnen bewijzen. We zoeken ook steeds meer de samenwerking op met lokale concullega’s om zo voor opdrachtgevers een goed evenement te kunnen organiseren. Zo hebben wij de eerste evenementen samen met ‘Te Werve Buiten’ mogen organiseren, waarbij we elk aspect uit handen kunnen nemen.”

Het is niet alleen het verhuren, want jullie regelen in principe dan alles van A tot Z.
“Wij zien onszelf absoluut niet als ‘zalencentrum’, elk evenement is maatwerk. Het uit handen kunnen nemen van elk aspect van het evenement is juist waarom opdrachtgevers graag bij ons terugkomen. Uiteraard denken we mee in de hapjes en de drankjes, maar ook techniek, artiesten en/of decoratie nemen we graag uit handen!”

Voor meer info kunnen mensen op onze website kijken. www.rijswijkseschouwburg.nl/verhuur

 

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!