Komende zondag spelen de Oranje voetbalvrouwen de finale om het EK Voetbal in Enschede tegen Denemarken. De Rijswijkse scholiere Cindy-Jane Kramer danst, samen met 11 andere uitverkorenen tijdens de opening van de finale van de ‘UEFA Women’s EURO 2017’, zoals het EK vrouwenvoetbal officieel heet.

“Ik ben echt super blij”, vertelt de opgetogen Cindy-Jane, die eerder ook al danste bij een optreden met Justin Bieber. “Met totaal 16 andere dansers mag ik de opening van de finale doen. Dit aantal in verband met het aantal landen die mee hebben gedaan. Twaalf volwassenen en 4 kids, waaronder ik. De kids hebben toch wel een speciale act of taak, maar ik mag er niet veel over zeggen. We dansen op een liedje van Sharon Doorson en The Loudgarden, speciaal geschreven voor de UEFA Women’s EURO 2017 finals. Ik ben gevraagd door top choreographers Virgil Moreno en Meyline Schuurs. Ik voetbal zelf veel in mijn vrije tijd met vrienden en ook op school, maar omdat ik daarnaast veel zing en dans, kan ik helaas niet op voetbal dus blijft het een hobby. Ik kijk ook heel veel voetbal. Ik vind het zo leuk dat we zo’n goede vrouwenelftal hebben. Ik ben super trots op hun. Dit zijn echte powervrouwen, en zoals Beyoncé al zei: ‘Who Run The World…Girls’”

Cindy-Jane Kramer op de tribune van FC Twente. Van links naar rechts boven: Dewi en Che Gu Lee en onder links naar rechts: Cindy-Jane en Kyra

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!