Het Kerstfeest is een feest van samen zijn. Samen met familie of vrienden de kerstdagen vieren is voor velen vanzelfsprekend. Maar dat is het voor velen niet.
De Rijswijkse Kerstafette is na een succesvolle editie in 2016 weer terug. De gemeente nodigt inwoners en organisaties ook dit jaar weer uit om een kerstontbijt, brunch, lunch of diner te organiseren voor (andere) Rijswijkers.

Sommige mensen voelen zich in december juist eenzaam. Terwijl anderen genieten van de warme gezelligheid met elkaar, zitten zij alleen thuis en krijgen geen bezoek. De gedachte achter de Kerstafette is dat alle inwoners in de periode van zondag 17 december tot en met Tweede Kerstdag (26 december), de gelegenheid krijgen om te genieten van gezellig samen eten met buren, buurtgenoten of stadgenoten.

Indienen vóór 5 december
Wie iets wil organiseren voor de Rijswijkse Kerstafette moet zijn idee vóór 5 december 2017 indienen, samen met een begroting van de kosten. Ook moet duidelijk zijn wanneer, waar en voor wie je de maaltijd organiseert.

Vorig jaar was er bijvoorbeeld een high tea voor en met bewoners van de Titus Brandsmaflat, een kerstdiner van het Parkinsoncafé, een kerstbrunch bij de Kringloop Rijswijk en een kerstdiner voor alle Rijswijkers in Stervoorde. Het maakt dus niet uit of je het organiseert voor je mede-flatbewoners, je eigen straat of buurt of voor heel Rijswijk. Vergeet in ieder geval niet de buren of straatgenoten die weinig buiten komen of amper bezoek krijgen uit te nodigen!

10 deelnemers
Als het initiatief aan de voorwaarden voldoet, stelt de gemeente een bijdrage beschikbaar. Zo moet de kerstmaaltijd onder andere toegankelijk zijn voor alle bewoners van de flat, de straat, de buurt of de stad. Waar de bijeenkomst wordt gehouden, maakt niet uit. Dat kan in je huiskamer zijn, of in een zaal die je ergens mag gebruiken. Als maaltijd is alles mogelijk: kerstontbijt, -brunch, -lunch of -diner. Een andere voorwaarde is dat er minimaal 10 deelnemers zijn.

Inleveren
Initiatieven voor de Kerstafette kunnen vóór 5 december 2017 met begroting worden ingediend bij de gemeente Rijswijk, t.a.v. Gea de Jong, e-mail GDJONG@rijswijk.nl onder vermelding van Kerstafette. Meer over de Kerstafette en alle voorwaarden om deel te nemen op www.rijswijk.nl/kerstafette Dit is ook telefonisch op te vragen op telefoonnummer 14 070.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!