Zoals bekend wordt de kastanjeboom pal voor het Rijswijks Museum in de Herenstraat gekapt. Dit zal gebeuren op 5 februari aanstaande tussen 08.00 – 13.00 uur. Museum Rijswijk serveert voor deze gelegenheid koffie en cake op de eerste etage van het Tollenshuis met spectaculair uitzicht op de kapwerkzaamheden.

De kastanjeboom is onherstelbaar aangetast door honingzwam. De conditie van de boom is zo slecht, dat het een gevaar vormt voor passanten. In samenspraak met de gemeente Rijswijk is daarom besloten de boom deels te kappen. Het onderste deel van de monumentale en 200 jaar oude boom, de stam met het onderste deel van de takken, zal blijven staan.

De werkzaamheden worden uitgevoerd op 5 februari aanstaande tussen circa 08.00 – 13.00 uur. In verband met de veiligheid zal die dag de Herenstraat voor een deel zijn afgesloten voor doorgaand verkeer. Voor voetgangers zal een doorgangsroute worden gemarkeerd. Informatie over vergunningen, onderzoeken, rapporten of anderszins is op te vragen via Museum Rijswijk, Arjan Kwakernaak, 070-3903617 of arjankwakernaak@museumrijswijk.nl.

Voor belangstellende toeschouwers serveert Museum Rijswijk op maandag 5 februari tussen 09.00-13.00 koffie en cake op de eerste etage van het Tollenshuis met spectaculair uitzicht op de kapwerkzaamheden. Toegang via de dienstingang van Museum Rijswijk. In het museum is de expositie ‘Tweehonderd jaar kastanjeboom R.I.P.’ te zien met schilderijen, prenten, tekeningen en foto’s toont waarop de monumentale kastanjeboom voor Museum Rijswijk is afgebeeld.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!