RijswijksBelang deed in december een oproep aan Rijswijkers om klachten inzake grondwateroverlast op te sturen naar de partij. Donderdag overhandigde Bianca Niesen van RijswijksBelang de tientallen mails en honderden reacties op social media aan wethouder Ronald van der Meij.

RijswijksBelang heeft de wethouder verzocht om in dialoog te gaan met de perceel eigenaren en het Hoogheemraadschap, twee van de drie verantwoordelijken van het grondwater, om tot een oplossing te komen. Als (derde) gedeeld verantwoordelijke neemt de gemeente zijn verantwoordelijkheid en heeft de wethouder toegezegd het grondwater probleem mee te gaan nemen in evaluatie gesprekken die gemaakt gaan worden met de twee andere partijen.

Er is momenteel veel aandacht voor grondwater in de media. Bewoners klagen over vochtige kelders of kruipruimtes onder hun huis. Zij vragen zich af of dit komt door de stijging van het grondwater in Rijswijk. Overlast van grondwater zoals vocht in woningen en water op straat ontstaat als regenwater dat in de bodem zakt niet snel genoeg wordt afgevoerd. Veel steden in de regio kampen sinds jaar en dag met dergelijke overlast.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!