Op 2, 3, en 4 februari neemt het Rijswijks Jeugdtheater bezit van de Rijswijkse Schouwburg. Het inmiddels befaamde jeugdgezelschap speelt dan driemaal de musical ‘Hairspray’. Tune jij dan ook in om deze aanstormende Rijswijkse sterren te bewonderen?

Hairspray is het verhaal over een meisje dat wil meedoen aan een dansauditie voor het populair televisieprogramma ‘The Corny Collins Show’, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Behalve een leuk en onschuldig sprookje over tieners en hun lust voor dans snijdt Hairspray ook thema’s die verder gaan; discriminatie, vooroordelen, pesten. Maar zwaar wordt het niet. Hairspray van het Rijswijks Jeugdtheater is bovenal een feestje voor de liefhebber van zang en dans.

Het Rijswijks Jeugdtheater is in 1974 begonnen onder de naam De Sprookjeskinderen. De toneelgroep verwierf in de loop der jaren veel bekendheid. Later is de naam veranderd in het Rijswijks Jeugdtheater (RJT). Niet alleen sprookjes, maar ook andere musicals werden gespeeld. Het RJT is inmiddels uitgegroeid tot een grote groep enthousiaste spelers van tussen de 5 en 23 jaar.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!