Bij de Algemene Ledenvergadering van De Sfinx van maandagavond mogen van Rijswijk Wonen alleen belanghebbenden aanwezig zijn. Hieronder staat het bericht van Rijswijk Wonen aan de VVE van De Sfinx. Er wordt veel pers en andere Rijswijkers verwacht. Dit naar aanleiding van Het Glazen Huis dat volgens Rijswijk Wonen moet verdwijnen en daartoe een rechtszaak heeft aangespannen.

“Naar aanleiding van uw e-mail d.d. heden, waarin u aangeeft dat 9 huurders zich te laat zouden hebben aangemeld voor de vergadering, alsmede dat er raadsleden en pers aanwezig zijn en door u zullen worden toegelaten tot de vergadering bericht ik u als volgt.

Aangezien huurders zonder meer belanghebbenden zijn, is het prettig dat u bevestigt dat hen toegang wordt verleend tot de ALV. Nu de ALV plaatsvindt in het Stanislascollege, zal er ook meer dan genoeg ruimte zijn voor de aangemelde huurders.

De raadsleden en de pers zijn echter geen belanghebbenden bij besluitvorming binnen de ALV van De Sfinx. Het betreft immers de jaarlijks te houden (reguliere) ALV, een interne aangelegenheid van VvE De Sfinx en niet valt in te zien, waarom zij dienen worden aangemerkt als belanghebbenden. Dit licht u ook niet toe in uw e-mail en Rijswijk Wonen is ook niet gekend in uw voornemen om hen toe te laten.

Indien het bestuur voornemens is om hen toe te laten, zal Rijswijk Wonen in stemming brengen of zij aanwezig mogen zijn bij de ALV of niet. Uit oogpunt van zorgvuldigheid en teneinde te voorkomen dat zij voor niets afreizen naar de ALV leek het ons goed u dit op voorhand te berichten.”

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!