Woningcorporatie Rijswijk Wonen heeft in Den Haag een complex met 124 appartementen en 75 parkeerplaatsen gekocht. De appartementen maken onderdeel uit van het nieuwbouwproject Haags Buiten en worden ontwikkeld door ABB Ontwikkeling. Met deze aankoop stelt Rijswijk Wonen een belangrijke bijdrage te leveren aan het terugdringen van het tekort aan sociale huurwoningen in de regio Den Haag.

Rijswijk Wonen tekende in 2016 een samenwerkingsovereenkomst met de gemeente Den Haag om de sociale voorraad in Den Haag (met name grenzend aan Rijswijk) de komende vijf jaar met 250 tot 500 woningen uit te breiden. Haags Buiten ligt in Erasmusveld, een locatie die grenst aan de noordwestrand van Rijswijk. Naast de huurappartementen worden in Haags Buiten ook diverse typen koopwoningen gerealiseerd. De bouw van de appartementen zal naar verwachting in het vierde kwartaal van dit jaar beginnen.

Jan Putman, directeur-bestuurder a.i. van Rijswijk Wonen: “Met de aankoop van 124 appartementen in Haags Buiten geven wij invulling aan onze kerntaak en zetten wij ons volkshuisvestelijk vermogen zo goed mogelijk in. Daarnaast zetten wij een belangrijke eerste stap in de uitvoering van de samenwerkingsovereenkomst met de gemeente Den Haag. De appartementen zijn geschikt voor zowel kleine huishoudens als kleine gezinnen. Daarmee voldoet het product aan de toenemende vraag vanuit de markt.”

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!