Yemane Gebreab, de rechterhand van de Eritrese president, is in Rome aangevallen. De aanval was op 5 juli. De identiteit van de van de slachtoffers werd tot nu toe door de Italiaanse en Eritrese autoriteiten geheim gehouden. Dit blijkt uit antwoord op Kamervragen die Jasper van Dijk (SP) stelde naar aanleiding van de berichtgeving van OneWorld.nl

Diezelde Gebreab was ook de man die zou spreken op het Eritrean Holland Festival in het Rijswijkse EventPlaza van 14-16 juli, maar door het Kabinet vriendelijk werd verzocht om niet te komen.

De aanval op Eritrea’s tweede man Yemane Gebreab en Pietros Fessehazion, de Eritrese ambassadeur in Italië, vond plaats in de nasleep van een Eritrees Festival dat op 1 en 2 juli werd georganiseerd in Rome. Op 5 juli, omstreeks 23 uur, werden de diplomaten en hun chauffeur aangevallen na een bezoek aan Eritrees restaurant Massawa aan de Via Montebello. Twee Eritrese vluchtelingen vielen het groepje aan met een knots met ijzeren punten. Een van hen werd diezelfde nacht nog aangehouden. De tweede man werd enkele dagen later opgepakt. Beiden zullen worden vervolgd wegens poging tot moord.

Bron: Oneworld.nl
Foto: Eritrese protesten bij EventPlaza in Rijswijk

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!