De Rechtbank in Den Haag besloten de man die Rijswijker Jeroen Buising bij een vermeende straatrace op de Generaal Spoorlaan aanreed, in voorlopige hechtenis te houden. Dat was de uitkomst van de pro-formazitting die donderdagmiddag plaatsvond. De 19-jarige Desley J. ontkende bij de zitting opnieuw dat hij samen met een 18-jarige vriend aan het straatracen was.

Desley J. heeft donderdag tegen de rechter aangegeven dat hij het moeilijk heeft met de hele zaak. “Het gaat niet goed met mij, slapen gaat moeilijk”, twitterde politie- en rechtbankjournalist Sander Knura van Omroep West. “Het blijft toch in mijn hoofd hangen. Ik zit er heel erg mee, daar heb ik toch wel moeite mee.” Ook gaf J. aan het heel erg te vinden voor ‘die man’ en de nabestaanden. Ondanks het feit dat de verdachte volgens onderzoek 93 km/u reed, ontkent J. aan het racen te zijn geweest. Na kort beraad besloot de rechtbank de verdachte in hechtenis te houden. Een datum voor de inhoudelijke zitting is nog niet bekend.

Ook Jessy P., de tweede verdachte die voor deze zaak voorkwam, ontkent het straatracen. Dit ondanks diverse getuigen die het tegendeel beweerden. P. zat al niet in voorarrest omdat hij het ongeluk niet direct met zijn auto veroorzaakte en ook mag de inhoudelijke zitting in vrijheid afwachten.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!