Het rechercheteam dat onderzoek doet naar het overlijden van Orlando Boldewijn, is dringend op zoek naar getuigen. Onderzoeksleider Dirk Roest: “Het is ons nog onduidelijk wat er met de jongen is gebeurd sinds zondag 18 februari aan het einde van de dag en aan welk scenario we moeten denken. Alle tips die kunnen helpen dit verhaal helder te krijgen, zijn dan ook meer dan welkom.”

Orlando kwam vorige week zondag 18 februari na een afspraak in Den Haag niet meer thuis. Maandagavond 19 februari werd hij door zijn familie als vermist opgegeven. Sindsdien zetten familie, vrienden en politie alles op alles om hem te vinden. Op basis van nieuwe informatie in het onderzoek gingen brandweer en politie gistermiddag gericht met sonarboot en duikers het water in aan het Böttgerwater in Den Haag-Ypenburg. Daar werd het lichaam van Orlando gevonden.

Vandaag zet het team grootschalige opsporing het onderzoek voort om duidelijk te krijgen wat er met Orlando is gebeurd en hoe hij is overleden. De omgeving van het Böttgerwater wordt uitgebreid onderzocht op sporen. Er worden flyers uitgedeeld in de omgeving waar hij voor het laatst is gezien. Roest: “De kleinste details kunnen cruciaal zijn in een onderzoek als dit. Ik doe dan ook een dringend beroep op mensen die op wat voor manier dan ook informatie hebben over wat er is gebeurd.”

Tips of informatie kunt u kwijt bij de politie via 0900-8844 of 0800-7000 (anoniem).
(het Böttgerwater in Den Haag-Ypenburg; foto: Politie Den Haag)

Bron: Dagblad070

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!