Inter Rijswijk verloor zaterdag de eerste van drie ‘finales’ voor plaatsing in de play-offs. Concurrent Zaanstad ging er in de Marimbahal met de 2-3 overwinning en twee dure wedstrijdpunten vandoor. Daarmee ging de eerste slag verloren, maar de oorlog is nog niet ten einde.

Opvallend zaterdag bij de volleyballers van Inter Rijswijk was het feit dat de routiniers het lieten afweten. De ervaren Sander Groos was het daar volledig mee eens en stak de hand in eigen boezem. “Jorn (Lorsheijd red.) en ik kwamen er niet aan te pas en speelden een hele slechte wedstrijd”, aldus de eerlijke Groos. “Heel frustrerend. We staan de hele week lekker te trainen en dan komt het er in de wedstrijd niet uit. We hadden geluk dat onder andere Ricardo van Heren 2 ons lang in de wedstrijd hield.”

Hofman
Groos heeft het hier over Ricardo Hofman die samen met spelverdeler Daan Haanappel aan het eind van de eerste set inviel. “Dit was mijn eerste echte wedstrijd dat ik speelde”, vertelde Hofman kort na het verloren duel. “Normaal val ik maar een paar puntjes in. Het ging wel aardig, vooral in de tweede set ging het lekker. Daan en ik konden elkaar goed vinden. Heel zuur dat we toch verliezen.”

Haanappel
Daan Haanappel kende ook een goede invalsbeurt. De spelverdeler zorgde, waar mogelijk, voor variatie in de aanval. “Dit is enorm balen”, beschreef Haanappel het gevoel na de nederlaag. “Het was een belangrijke pot en we waren er op gebrand om hier met 3-0 of 3-1 te winnen. We hebben als team gevochten, maar het kwam er niet helemaal uit. Positief vandaag vond ik de wissels, die pakten goed uit. Het was alleen net niet goed genoeg.”

Willy Steenbakkers
De coach probeerde geregeld met wissels zijn team op de rails te krijgen. Zogezegd, een aantal daarvan pakten goed uit, maar het was niet genoeg. “Daan en Ricardo hielden ons goed in de wedstrijd, maar dat is op dit niveau niet goed genoeg. Dan moeten er een paar extra spelers opstaan en dat gebeurde niet. We hadden vandaag niet genoeg breedte en bovendien lag de pass vaak niet goed genoeg om ook consequent de eerste tempo aan te kunnen spelen”, was de analyse van Willy Steenbakkers.

Play-offs
Toch heeft Inter Rijswijk de hoop op de zevende plaats en daarmee de play-offs nog niet verloren. Steenbakkers: “Als er geen gekke dingen gebeuren, hebben we het zelfs nog zelf in de hand. Dan moeten we uit de laatste twee wedstrijden tegen Taurus en Talent Team wel minimaal vier van de zes punten pakken. Met het Talent Team hebben we de laatste jaren geen goede ervaringen, maar als de nummer laatst daarvan kan winnen, waarom wij dan niet?”

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!