Lisette Kremer en Arnaut de Rijk uit Delft zijn de eerste bewoners van RijswijkBuiten die een Rabo GroenHypotheek hebben afgesloten. Zij gaan wonen in RijswijkBuiten in Eilandenrijk, een project van 29 royale woningen aan het water. Een project waar duurzaamheid (‘Nul op de meter’), net als in heel RijswijkBuiten, het toverwoord is.

Een mooie bos bloemen krijgen de beide nieuwe bewoners van de Rabobank. Rayondirecteur Rijswijk/Ypenburg Harmen Bosma en Financieel Adviseur Hedser Bleeker feliciteren Lisette en Arnout met hun nieuwe woning én het afsluiten van de GroenHypotheek bij de Rabobank.

Wethouder Ronald van der Meij (stadsontwikkeling en wijkwethouder van RijswijkBuiten) is ook aanwezig. “In de afgelopen vier jaar van deze raadsperiode is RijswijkBuiten gegroeid met zo’n duizend woningen”, vertelt de wethouder. “Onze duurzaamheidsambities bij de start van RijswijkBuiten waren hoog. En zijn dan ook enorm trots dat we onze ambities waar hebben kunnen maken. Men woont comfortabel zonder dat men merkt dat het energieverbruik zeer minimaal is. Ook elders in den lande begint het ‘duurzaam wonen’ aan te slaan.”

Lisette Kremer en Arnaut de Rijk zijn het stralend middelpunt van deze bijeenkomst in het Informatiecentrum in RijswijkBuiten. “We hebben voor Eilandrijk gekozen omdat het dicht bij Delft ligt, maar toch een “buiten”gevoel heeft met meer ruimte en groen. We wilden ook erg graag aan vaarwater wonen. We hebben bij de makelaar van Eilandrijk, Frisia, Robert Kuiper al te horen gekregen dat een GroenHypotheek waarschijnlijk mogelijk was. We zaten al bij de Rabobank en waren daar zeer tevreden over en Hedser Bleeker heeft ons heel goed geholpen.
Ook Harmen Bosma is verheugd over de samenwerking met Bouwbedrijf Schouten. Het is mooi om te zien dat verschillende partijen met een gezamenlijk doel de wijk RijswijkBuiten hebben gevormd.” Net zo verheugd als met de samenwerking met verschillende partijen, is Bosma ook content met de nieuwe ‘GroenHypotheek’. “Met een GroenHypotheek krijg je tijdens de eerste rentevaste periode 0,5 procent korting op de hypotheekrente voor 10 jaar vast. Lisette en Arnaut zijn nu de eersten die de Rabo GroenHypotheek in RijswijkBuiten afsluiten. Inmiddels zijn veel makelaars op de hoogte van onze GroenHypotheek. Wij denken dat het een succes kan worden in heel het land.”

Voor het aanvragen van een Rabo GroenHypotheek is een Groenverklaring nodig. Deze Groenverklaring wordt eveneens afgegeven voor 10 jaar. U krijgt rentekorting op uw GroenHypotheek voor de duur van uw Groenverklaring. Of uw nieuwbouwwoning in aanmerking komt voor een Groenverklaring kunt u toetsen via uw aannemer/projectontwikkelaar of www.registergroenverklaringen.nl.

Voor meer informatie over de GroenHypotheek, ga naar: www.rabobank.nl/groenhypotheek

Van de 29 woningen in Eilandenrijk zijn er nog enkele woningen beschikbaar. Voor de actuele verkoopstand en meer informatie, ga naar https://www.eilandrijk.nl

Voor meer informatie over de nieuwste wijk van Rijswijk, ga naar: www.rijswijkbuiten.nl

Op de hoofdfoto (vlnr) Hedser Bleeker (Rabobank), Lisette Kremer en Arnaut de Rijk, wethouder Ronald van der Meij en Harmen Bosma (Rabobank)

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!