Dinsdag 6 februari 2018 reikte de burgemeester van Rijswijk, Michel Bezuijen aan het eind van de gemeenteraadsvergadering een Koninklijke onderscheiding uit aan raadslid Henny van der Horst. Het 81-jarige raadslid werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Henny van der Horst nam tijdens de raadsvergadering na achttien jaar afscheid als raadslid. In die achttien jaar heeft zij zich sterk gemaakt voor verschillende onderwerpen: van de ouderenzorg en jeugdzorg, tot het onderwijs en de terugkeer naar het oude stadhuis. Naast haar raadswerk is Van der Horst al sinds 2001 Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand.
In 2000 begon Van der Horst halverwege de raadsperiode als raadslid voor Onafhankelijk Rijswijk. Na de verkiezingen van 2002 zette zij haar raadswerk voort onder de naam Gemeentebelangen Rijswijk. In de jaren daarop groeide Gemeentebelangen Rijswijk uit van een eenmansfractie tot de grootste partij in de raad. In 2014 maakte Van der Horst opnieuw bekend als eenmansfractie verder te gaan. Ditmaal onder haar eigen naam: Fractie Van der Horst.

Voor haar jarenlange inzet in de lokale politiek is zij bij Koninklijk besluit van 21 december 2017 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!