De bouw van sociale en middeldure woningen in de regio Haaglanden moet fors worden opgevoerd. De overheid en de provincie moeten volgens de PvdA afspraken met de gemeenten zodat de woningbouw weer goed op stoom komt. Ook wil men daartoe een investeringsfonds opzetten waarin een miljard euro zou moet worden gestort.

Alle PvdA-lijsttrekkers uit de regio Haaglanden en de Provinciale Statenfractie hebben dit plan aangeboden aan Tweede Kamerlid Henk Nijboer. “Goede woningen zijn voor steeds meer mensen onbetaalbaar in de Haagse regio. De wachttijd voor een betaalbare woning is al onaanvaardbaar lang. Als er niets gebeurt, verdubbelt deze de komende vier jaar”, zeggen de PvdA’ers. De PvdA zegt dat als de huidige plannen doorgang vinden er nog niet de helft van het aantal woningen worden gebouwd die nodig zijn.

De PvdA wil verder dat woningbouwcorporaties buiten de regio wordt uitgenodigd om hier huizen te bouwen en oude woningen te renoveren. Ook wil men dat het bestaande woningaanbod moet worden verduurzaamd.

De lijsttrekkers van de PvdA in Den Haag, Zoetermeer, Wassenaar, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Delft, Westland, Pijnacker-Nootdorp, Midden-Delfland, de fractieleider in de Staten, Ron Hillebrand en de Kamerfractie hebben het plan ondertekend.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!