Het Rijswijkse natuurzwembad De Put heeft de afgelopen tijd forse waterschade opgelopen. Door hoog water, waarschijnlijk als gevolg van de afsluiting van de ondergrondse afwatering, zijn er verzakkingen rond de duiktoren en het zonneterras. Daarnaast is de bestrating langs de randen van het zwembad verzakt.

De Put draait onder meer op vrijwilligers die het hele jaar door bezig zijn het zwembad op orde te houden. Hun vermoeden is dat de herinrichting van de aangrenzende Generaal Spoorlaan oorzaak is van de afsluiting van de ondergrondse afwatering. In het AD zegt Ed van Mosel hierover: “We hebben er geen uitleg over gekregen. Pas na weken van vele telefoontjes plegen naar het hoogheemraadschap en de gemeente Rijswijk is door medewerkers van beide instanties geregeld dat het waterpeil op het gebruikelijke niveau is teruggekeerd”, aldus de voorzitter van de Rijswijkse Zwem Vereniging dat gebruik maakt van het zwembad.“

De schade is omvangrijk, maar hoe hoog de kosten zullen zijn, is nog niet duidelijk. “We moeten eerst kijken of de verzakkingen tot rust zijn gekomen. Pas daarna kunnen we een inventarisatie maken.” Mosel hoopt dat de gemeente financieel bij zal dragen, aangezien De Put het financieel toch al moeilijk heeft. Teruglopende bezoekersaantallen als gevolg van onjuiste informatie in (sociale) media over blauwalg is daarvoor een van de oorzaken. “Ook hebben we elk jaar meer overlast door de groeiende groep uitheemse ganzen in het meer, die onze grasvelden opvreten en alles onder poepen”, aldus Mosel.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!