Op zaterdag 8 juli was de primeur, het eerste Beachkorfbaltoernooi bij Korfbalvereniging Refleks. Een lang gekoesterde droom is uitgekomen voor de Rijswijkse korfbalvereniging. Op het zandspeelveld naast de Schilp werd het eerste toernooi gespeeld tussen de korfbalverenigingen Refleks uit Rijswijk en Fortuna/Delta Logistiek uit Delft.

Beachkorfbal is een opkomende sport en zoals de naam al doet vermoeide wordt het korfbalveld verplaatst naar het zand. Wordt er normaal gespeeld op kunstgras of in de zaal, deze ondergrond zorgt ervoor dat het spel nog dynamischer en uitdagender wordt. Hetzelfde zien we onder andere ook terug bij het beachvolleybal. Doordat het veld een stuk kleiner is worden de passes veel korter en het spel sneller, wat resulteert in meerdere goals. In augustus wordt in Scheveningen het NK Beachkorfbal gehouden.

Tijdens het toernooi bij Refleks deden er zo’n 50 deelnemers, verdeeld over junioren en senioren in verschillende pouls, een gooi naar een eerste plek. Een ruime overwinning voor Refleks dit keer.

Organisatoren Joke van Lith en Annelies Meijer van Refleks zijn blij met het resultaat en zijn zeer enthousiast. Met name de jeugd is zeer enthousiast dat zij een andere vorm van korfbal erbij hebben. “Nu kunnen we nog vaker spelen” werd enthousiast geroepen.

“Het is een eerste stap naar een structurele competitie” aldus Joke van Lith. “We zijn nu de kansen aan het bekijken om naast de reguliere teams, aparte teams voor Beachkorfbal op te zetten. De vaardigheden en tactieken zijn anders dan op het veld en in de zaal. Maar we zijn ervan overtuigd dat we in de competitie goed mee kunnen draaien. Uiteraard blijven we op zoek naar leden die specifiek hiervoor willen kiezen.”

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!