‘De vakantie is weer voorbij’, meldt de politie van Rijswijk. In de zomervakantie (8 juli t/m 20 augustus) heeft u niet veel kunnen lezen over wat er in allemaal in Rijswijk heeft afgespeeld. Maar de politie is er weer, tenminste op Facebook, want zij weren natuurlijk paraat ook tijdens de vakantieperiode.

In de vakantieperiode werden er o.a. 33 woninginbraken gemeld, waarvan het merendeel van de bewoners toen op vakantie was en 38 fietsen als gestolen opgegeven. Ook werden er 35 diefstallen uit een auto gemeld en 6 diefstallen van een auto.

In totaal werden 140 personen als verdachten aangemerkt, waarvan 68 als verdachten werden aangehouden. Van deze aangehouden verdachten werd(en) er o.a.,

1 aangehouden tz – woninginbraak
4 aangehouden tz – diefstal uit andere gebouwen (anders dan winkeldiefstal)
25 aangehouden tz – winkeldiefstallen
1 aangehouden tz – diefstal van een auto
5 aangehouden tz – diefstal uit een auto
2 aangehouden tz – diefstal fiets
7 aangehouden tz – vernieling
3 aangehouden tz – drugsdelicten
2 aangehouden tz – bezit wapens
18 aangehouden tz – overige feiten.

Waarschuwingsschot
Op 8 juli werd een verdachte aangehouden tz vernieling / bedreiging met een zogeheten autoprocedure, omdat de verdachte bij de bedreiging zou hebben gedreigd met een vuurwapen.
Bij de aanhouding van de verdachte werd een waarschuwingsschot gelost door een collega van de eenheid Den-Haag, waarna de verdachte kon worden aangehouden.

Moord/Doodslag
Op 22 juli 2017 omstreeks 05.00 uur werd het levenloze lichaam aangetroffen van een man aan de van der Kooijweg te Rijswijk. De recherche doet nog steeds onderzoek naar de toedracht van het overlijden van de persoon.

Autoprocedure
Op 27 juli werd een verdachte aangehouden tz bedreiging waarbij een zogeheten autoprocedure werd gestart. De verdachte werd aangehouden en door de recherche gehoord.
U ziet het, de politie Rijswijk is nooit op vakantie.

Bron: Politiebureau Rijswijk

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!