De Politie Rijswijk waarschuwt in een post op Facebook voor de risico’s van kopen van tweedehands fietsen. Onder het mom ‘’STOP’ Heling – Zonder heler geen steler’ wordt de lezer duidelijk gemaakt dat het (online) kopen van een fiets grote gevolgen kan hebben. Het komt maar al te vaak voor dat iemand wordt veroordeeld voor heling en door het strafblad geen VOG meer kan krijgen.

Als een aanbieding te mooi is om waar te zijn, dan is dat ook vaak zo. Als een fiets u spotgoedkoop wordt aangeboden, dan hoort er bij u een belletje te gaan rinkelen. Dat is in ieder geval de gedachte van vele rechters die bij dit soort zaken uit gaan van het ‘boerenverstand’ van burgers. Ook al wist u niet dat de fiets gestolen was, toch kunt u hierdoor veroordeeld worden voor heling. Onderdeel van de straf kan zijn, het niet meer kunnen krijgen van een Verklaring Omtrent Gedrag welke nodig is bij het krijgen van onder meer een baan.

TIPS
1) Gebruik je gezonde boerenverstand. Iets wat te mooi is om waar te zijn, is ‘vaak’ niet pluis.
2) Check het serienummer op het product via de website van: www.stopheling.nl, of gebruik de app via www.stopheling.nl/app#versies.
3) Bekijk het filmpje via ‘Stopheling.nl‘.
Meer weten over een VOG: www.justis.nl/producten/vog/

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!