De Politie Rijswijk sluit zich aan bij de landelijke actie waarin er wordt gewaarschuwd voor inbrekers tijdens de kerstdagen.  

Die actie vertelt dat inbrekers in de wintermaanden het meest actief zijn. En de kans dat tijdens de kerstdagen wordt ingebroken, is nog een stukje groter. Op eerste en tweede kerstdag en ook met oud en nieuw zijn bewoners vaak langere tijd van huis. Vooral tijdens de avonduren als ze met familie en vrienden aan het kerstdiner zitten of met elkaar het jaar uitzwaaien.

De politie heeft ook verschillende tips om inbraken te voorkomen. U kunt nu zelf eenvoudig controleren hoe veilig uw woning is en ontdekken wat u kunt doen om uw veiligheid te verbeteren via de doe-het-zelf scan. Het invullen van de scan duurt ongeveer vijf tot tien minuten. Als u de scan heeft ingevuld, ontvangt u direct een rapportage met een persoonlijk advies.

Om de doe-het-zelf scan te starten klik: http://www.woonveiliger.nl/doe-het-zelf-scan/ Het maken van de test doet u anoniem en uw antwoorden worden niet opgeslagen. Verder kunnen we het niet vaak genoeg blijven herhalen… BEL direct 112 bij verdachte omstandigheden!!

Voor meer info omtrent het item woninginbraak: https://www.politie.nl/themas/woninginbraak.html

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!