Aanstaande maandag 12 maart wordt een bijzondere dag voor de Rijswijkse raadsleden en burgemeester. Tijdens een debat nieuwe stijl gaan alle politieke partijen van Rijswijk, inclusief de burgemeester in gesprek met jongeren tijdens ‘Date Debate & Celebrate’. DJ, video’s, mobiele telefoons, zijn middelen die de jongeren gaan gebruiken.

Op 12 maart gaat de gemeente Rijswijk op een wel heel bijzondere manier in gesprek met de jeugd.
Via scholen, jongerenverenigingen, via media en sociale media zijn jongeren uitgenodigd om in de Rijswijkse Schouwburg in gesprek te gaan met hun toekomstige gemeenteraad. In de foyer van de Rijswijkse Schouwburg gaan politici daten met jongeren, in de lounge gaan ze informeel in gesprek en in het theatercafé is een pittig debat met vragen van jongeren uit heel Rijswijk. Tijdens Date Debate & Celebrate is volledig jongeren proof: er is een deejay, stellingen worden via filmpjes aan de politici gesteld, jongeren kunnen met hun mobiele telefoon deelnemen aan een schaduwverkiezingen en alle deelnemende jongeren gaan naar huis met een goodiebag.

Jongeren
Alle voortgezet onderwijs scholen van Rijswijk werken mee. Diverse klassen van het Stanislascollege, het Wellantcollege, het Rijswijks Lyceum en Van Vredenburch College komen op 12 maart naar de Rijswijkse Schouwburg. Ook organisaties zoals Trias, Haaglanden Beweegt en Don Bosco komen met jongeren naar de locatie. Via social media wordt een limousine rit verloot, waarmee 6 jongeren worden opgehaald en de burgemeester ook nog meerijdt.

Gemeente
Na een succesvol debat in de raadszaal op 22 februari, gaat de gemeente door met luisteren naar hun jonge inwoners. De gemeente Rijswijk vindt het van groot belang dat jongeren meedoen én meepraten over hun gemeente, voorafgaand aan de verkiezingen en ook daarna. De gemeente is ook voornemens om in 2018 een groep jongerenambassadeurs op te richten, om in gesprek met de gemeente te blijven de komende jaren

Politieke partijen
Alle politieke partijen van Rijswijk doen mee aan het debat op 12 maart. Beter voor Rijswijk, CDA, D66, Gemeentebelangen Rijswijk, GroenLinks, LP Rijswijk, Onafhankelijk Rijswijk, PvdA, RijswijksBelang, VVD Rijswijk en WIJ zijn allemaal aanwezig en gaan in gesprek met de aanwezige jongeren. Het zal even wennen zijn voor de politieke partijen, want het is geen standaard debat. Ze zullen informeel in de lounge, tijdens een sessie speeddaten en tijdens een debat met filmpjes vragen beantwoorden van jongeren uit Rijswijk.

Programma
Maandag 12 maart gaan de deuren van de Schouwburg om 15.30 uur open en het programma start om 16.00 uur. Alle jongeren uit Rijswijk zijn welkom, je hoeft je niet van te voren op te geven. Er zijn hapjes en drankjes en om 19 uur eindigt het programma met een uur feesten en informeel napraten. Houd www.facebook.com/DateDebateCelebrate in de gaten voor de laatste updates over het programma en hoe je de limousinerit kan winnen!

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!