In Museum Rijswijk is er van 11 november tot en met 3 december in Museum Rijswijk de tentoonstelling: Piet Design, Meer dan Delfts blauw te zien

De tentoonstelling geeft een overzicht van de vele producten die het in Rijswijk gevestigde Piet Design in ruim vijfentwintig jaar heeft ontwikkeld. Een vouwbare tulpenvaas waar ook nog water in kan, en uiteraard bloemen? Een broodje haring van fluweelzacht textiel? De tentoonstelling ‘Piet Design. Meer dan Delfts blauw’ staat bol van verrassingen.

Piet Design werd in 1990 opgericht door Elisabeth (Piet) Rijkels-Visser (1972). Als kind maakte Piet van kartonnen dozen al huizen, boerderijen en bruggen om zelf mee te spelen. Nog in haar middelbare schooltijd verscheen de eerste commerciële bouwplaat: Kasteel Groeneveld in Baarn. Talloze bouwplaten volgden. En terwijl Piet bouwkunde studeerde in Delft groeide Piet Design uit tot de grootste bouwplaten producent van Nederland. De bouwplaten vormden de opmaat naar andere projecten.

In samenwerking met opdrachtgevers verbreedde Piet Design zich naar textielontwerp, aquarellen, maquettes, displaymateriaal en tentoonstellingen. Bindend element in alle projecten was en is het historisch verantwoord uitgangspunt.

Tegenwoordig ligt het accent binnen Piet Design bij productontwikkeling. Hierbij is het gebruik van oude motieven in nieuwe materialen een terugkerend thema. Producten van Piet Design zijn verkrijgbaar in vele (museum)winkels in Nederland maar ook in toonaangevende museumwinkels elders in Europa en in Amerika.
Ontdek in deze tentoonstelling hoe een merk zich heeft ontwikkeld. Van jeugdknutsel tot internationaal product; van
keukentafel tot Rijksmuseum.

En… het is echt niet allemaal Delftsblauw. Er is meer, veel meer…

De tentoonstelling zal worden geopend op vrijdag 10 december om 16 uur door Elizabeth Rijkels-Visser, oftewel Piet zelf. Openingstijden: dinsdag t/m zondag 11 – 17 uur, Museum Rijswijk, Herenstraat 67, 2282 BR Rijswijk
Meer informatie: www.museumrijswijk.nl en www.pietdesign.nl

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!