‘Ongekend’, zegt Marc Weterings van lokale partij Rijswijks-Belang, die elf dagen geleden de handen ineensloeg met Leidy Zijlstra (Life coach Humans and dogs) om zo snel mogelijk de benodigde 40.000 handtekeningen te realiseren voor een burgerinitiatief en deze in te dienen bij de Tweede Kamer.

Zijlstra en Weterings willen met dit burgerinitiatief een verzoek indienen zodat het uitgewerkte voorstel ervoor kan zorgen dat er een specifieke straf komt op het achterlaten van je hond in een te warme auto. Zodat dit nu eindelijk eens echt aangepakt gaat worden.

Zijlstra: “Een auto warmt binnen tien minuten op tot vijftig graden Celsius. En als je bedenkt dat honden met een lichaamstemperatuur van 38 graden niet kunnen zweten, dan weet je hoe ernstig de gevolgen kunnen zijn.” Weterings: ”Walgelijk die berichten die je dagelijks voorbij ziet komen, zelfs van honden die er de dood mee moeten bekopen. Nu komt de eigenaar er vaak met een waarschuwing van af. Tijd van waarschuwingen moet maar eens voorbij zijn. Met 10.000 extra handtekeningen op de benodigde 40.000 kunnen de kamerleden er toch niet meer omheen?”

Na het zomerreces zal het burgerinitiatief worden ingediend.

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rijswijk? Gratis abonneren!